Naar hoofdinhoud

Verenigingen

Ben jij een vereniging en overweeg je te investeren in Zorg, Leefbaarheid of Energietransitie? Dan ben je bij Fonds Nieuwe Doen aan het juiste adres.

Sluit nu je lening af

Tegen niet normale voorwaarden.
NIEUW: DE ENERGIELENING PLUS: SNEL LENEN VAN € 50.001 tot € 150.000 VOOR ENERGIEPROJECTEN. MEER WETEN?

Voor wie is Fonds Nieuwe Doen?

Zit je bij een (sport) vereniging en dromen jullie er al jaren van om je clubhuis of kantine duurzaam te verbouwen? Dan kan het misschien  lonen om eens contact op te nemen met Fonds Nieuwe Doen. Zo financierden wij al meerdere clubs die hun accommodatie energiezuiniger wilden maken door middel van LED verlichting. Maar we zouden ook de nieuwbouw van je multifunctionele (sport) accommodatie kunnen financieren. Spreekt dit je aan? Neem gerust contact met ons op.

Wat zijn de niet normaal gunstige voordelen?

Dit doen wij door het bieden van maximale vrijheid en flexibiliteit om te ondernemen zoals jij het wil met de volgende voordelige voorwaarden:

 • Boetevrij vervroegd aflossen
 • Geen afsluitprovisie
 • Geen bereidstellingsprovisie
 • Rentevast gedurende hele looptijd
 • Korte doorlooptijden

 

Kost een lening afsluiten veel tijd?

Nee. Ga voor leningen tot € 50.000,- hier naartoe en vraag direct online een lening aan

OF

Neem voor leningen boven de € 50.000,- contact op met ons fondsmanagement. Zij staan voor je klaar!

Voor wie is het Nieuwe Doen en hoe werkt het?

Voor wie is het?

Het Fonds Nieuwe Doen Groningen verstrekt leningen aan initiatieven in de zorg, leefbaarheid en energie. Particulieren kunnen geen lening afsluiten bij het fonds.

 • Zorg: Leningen voor welzijnsgerelateerd vastgoed zoals zorgcentra, accommodaties voor dagbesteding en begeleid wonen.
 • Leefbaarheid: Leningen voor bouw, herbouw, verbouw en inventaris van maatschappelijke accommodaties als dorphuizen en clubhuizen van sportverenigingen
 • Energie: Leningen voor energiebesparing en duurzame energieopwekking denk aan LED verlichting, isolatie, zonnepanelen, postcoderoosprojecten of verduurzamen van productieprocessen.

Hoe werkt het?

Het Fonds Nieuwe Doen Groningen beoordeelt financierings- of investeringsverzoeken aan de hand van het investeringsreglement.

 • De financiële voorwaarden voor leningen zijn per aanvraag anders. De hoogte van de rente, de looptijd van de lening en de gevraagde zekerheden worden in overleg met het fondsmanagement vastgesteld. Vroeg in het traject krijgt u een indicatie van de maandelijkse financieringslasten.
 • Rente en overige voorwaarden staan vast gedurende de gehele looptijd van de lening. Aflossing en rente worden met een vast annuïtair bedrag maandelijks automatisch van uw rekening afgeschreven.
 • Voor leningen van € 5.000,- tot € 50.000,-  kunt u online een zogenaamde lichte financiering aanvragen.

Ok, ik wil meer weten over
het nieuwe doen

Fonds Nieuwe Doen Groningen gebruikt cookies om het bezoek voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.