Naar hoofdinhoud

HMI Moto
Kiel-Windeweer

Kunt u eens wat meer over uw bedrijf vertellen?  

Ik run sinds 1991 een loopfietszaak in een oude boederij. Deze heeft een heel groot dak dus we hadden gelijk al een idee om zonnepanelen hierop te plaatsen. Wij hebben Doe Maar Duurzaam gevraagd voor de zonnepanelen, waarna zij ons doorverwezen naar Fonds Nieuwe Doen voor de financiering. De helft van het dak wordt momenteel gebruikt en zorgt er in de toekomst voor dat de meter op 0 kan staan. Op dit moment zijn de maandlasten al lager dan zonder zonnepanelen.

Wat is uw ervaring met fonds nieuwe doen?

Super goed! De lening en het hele proces ernaartoe was heel snel geregeld en ging ook heel makkelijk. Precies genoeg contact gehad en alles was naar behoren. Ik wist door Doe Maar Duurzaam van Fonds Nieuwe Doen, en anders had ik het ook niet gedaan. Heel erg fijn dat deze mogelijkheden er zijn want via de bank gaat het omslachtiger en moeilijker, en krijg je vaak een minder hoge financiering.

Wat biedt de lening u nu uw organisatie?

We wouden vooral van gas af omdat dat uiteindelijk geld gaat besparen. Het duurt nog wel een paar jaar voordat dat kan. Maar in de toekomst zal dit veel geld besparen en misschien zelfs geld opleveren. Voorlopig zijn mijn kosten nog het zelfde, maar op lange termijn zal het uitbetalen. Ook hebben wij onze lampen vervangen door led met het idee om energie te besparen en natuurlijk ook in de kosten; het mes snijdt aan twee kanten.

Wat kun je anderen aanbevelen aan mensen die ook op het punt te staan een lening aan te vragen die in dezelfde positie zitten?

Ik zou het aanbevelen aan iedereen die ruimte heeft voor zonnepanelen om dit zeker te doen. Je betaalt nu niet meer kosten dan wat je nu betaalt, de maandelijkse lasten gaan naar beneden, omdat je het in tien jaar afbetaalt. Dus maandelijks betaal je zelfs minder. En misschien zelfs nog winst in de toekomst.

Ok, ik wil meer weten over
het nieuwe doen

Fonds Nieuwe Doen Groningen gebruikt cookies om het bezoek voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.