Naar hoofdinhoud

    Burema EAZ
Zeerijp

Duurzame energie met behoud van ruimtelijke kwaliteit

Voor een duurzame energievoorziening hebben we niet genoeg aan alleen zonnepanelen. Dit komt omdat de zon alleen overdag en vooral in de zomer schijnt. De wind waait ook ‘s nachts en in de winter. Daarom is de combinatie van wind en zon in het windrijke Groningen zo kansrijk.

Met de geringe afmetingen, houten bladen en ranke mast heeft de windmolen een vriendelijke uitstraling gekregen die wordt gewaardeerd door omwonenden en gemeenten. Daarmee komt het product tegemoet aan de eerdere zorg van burgers en overheid, die windenergie associeerden met grootschaligheid en top-down besluitvorming. Onze visie laat zien dat het tegendeel binnen handbereik ligt.

De EAZ-Twaalf is bij uitstek geschikt voor het Groningse buitengebied en nabij dorpsranden. Door juiste inpassing kan het product de identiteit van het landschap versterken door historische lagen te accentueren. De relatief kleine masten van de kleine windmolens bieden de mogelijkheid ingepast te worden het bestaande landschap. Eigenlijk zoals architecten dat nu al met bomen doen.

EAZ ziet de overgang naar duurzame energie als onderdeel van een nieuwe economie met kansen voor onze samenleving om weerbaar en zelfstandig te worden. De aanpak op regionale schaal betekent dat het klein genoeg is voor saamhorigheid en groot genoeg is om schaal te maken en economische kringlopen te sluiten.

Wil je meer weten over dit bedrijf en hun samenwerking met Fonds Nieuwe Doen? Schroom niet en neem contact op!

Ok, ik wil meer weten over
het nieuwe doen

Fonds Nieuwe Doen Groningen gebruikt cookies om het bezoek voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.