Naar hoofdinhoud

Fonds Nieuwe Doen viert 100e lening!

Er zijn 100 leningen verstrekt door Fonds Nieuwe Doen voor leefbaarheid, zorg en energie in de provincie Groningen! Een flinke mijlpaal, vindt voorzitter Titia Siertsema. “Zeker omdat we pas kort bestaan is dit een teken dat het in de provincie bruist van de initiatieven die wij mede financieren vanuit Fonds Nieuwe Doen”. De ambitie van het fonds ligt hoger nu het energiefonds eind 2018 is uitgebreid met nog eens €25 miljoen en de maximale financiering voor energieprojecten is verhoogd naar €2,5 miljoen!

De 100e financiering werd verstrekt aan Openluchtzwembad Electra in Zuidhorn. Het zwembad, dat vooral draait op vrijwilligers, is druk aan het verduurzamen. Dankzij de lening van het Fonds Nieuwe Doen, kunnen ze straks 225 zonnepanelen en een luchtwarmtepomp installeren om het water te verwarmen. Met deze uitbreiding is het zwembad vlakbij hun doel; energieneutraal worden. Het zwembad is een inspirerend voorbeeld van een echte Nieuwe Doener.

Achtergrond van het Fonds

Fonds Nieuwe Doen verstrekt leningen aan initiatieven in de zorg, leefbaarheid en energietransitie in de provincie Groningen. Het idee achter het fonds is dat er tijdelijk geld beschikbaar wordt gesteld. Als de leningen zijn terugbetaald en teruggevloeid in het fonds, kan het daarna opnieuw worden ingezet voor nieuwe initiatieven die een financieringsbehoefte hebben.  Aanvragen kunnen worden ingediend via www.fondsnieuwedoen.nl voor kleine leningen tot € 50.000, – en via het fondsmanagement voor grotere leningen. Op de website vind je meer informatie over de regeling en alle voorwaarden. Daar kun je de lening ook aanvragen. Fonds  Nieuwe Doen is een initiatief van de provincie Groningen.

Openluchtzwembad Electra

‘’We draaien vooral op vrijwilligers. Van de mensen bij de kassa’s tot aan tuiniers en de onderhoudsmonteurs, ze zijn hier allemaal vrijwillig.’’ vertelt Nanning Zeldenrust van Stichting Zwembad Electra. ‘’De eerste fase van de verduurzaming hebben we met dank aan de Rabobank en onze vrijwilligers uit kunnen voeren. Voor het tweede deel, hebben we een lening aangevraagd bij het Fonds. Deze is heel vlot toegezegd! Dit jaar gaan we de 75 zonnepanelen uitbreiden met nog eens 225 panelen en installeren we een luchtwarmtepomp. De luchtwarmtepomp gebruiken we met name in de maand april, als het water ververst wordt en op de momenten dat de zonnecollectoren te weinig warmte geven om het zwemwater te verwarmen. Nu doen we dit nu nog met twee gasgestookte ketels, waarvan één vervangen wordt door de luchtwarmtepomp. Als het goed bevalt, willen we beide gasgestookte ketels vervangen voor luchtwarmtepompen. Dat zou dan onze laatste stap in de verduurzaming zijn. Lees meer…

 

Nieuwe Doeners gezocht!

Denk jij net als de initiatiefnemers van het Openluchtzwembad Electra in kansen en mogelijkheden en ben jij vastbesloten om te doen? Heb jij een initiatief of project voor de zorg, leefbaarheid of energie maar heb je de financiering nog niet rond? Dan is Fonds Nieuwe Doen op zoek naar jou! Neem direct contact op!

Ok, ik wil meer weten over
het nieuwe doen

Fonds Nieuwe Doen Groningen gebruikt cookies om het bezoek voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.