Naar hoofdinhoud

25 miljoen extra

25 miljoen extra voor duurzame Nieuwe Doeners!

Fonds Nieuwe Doen krijgt €25 miljoen extra voor leningen aan energie-initiatieven in de provincie Groningen. Het aanvullende bedrag is bedoeld om te investeren in energiebesparende maatregelen, het opwekken van duurzame energie of om energiezuiniger te produceren. Fonds Nieuwe Doen financiert maximaal 50% van het benodigde investeringsbedrag, waarbij het maximaal te lenen bedrag nu wordt opgehoogd van 1 naar 2,5 miljoen euro!

Fonds Nieuwe Doen is een initiatief van de provincie Groningen en stimuleert Nieuwe Doeners door leningen te verstrekken onder gunstige voorwaarden. Bedrijven, overheden, instellingen en organisaties zoals stichtingen en coöperaties kunnen gebruik maken van het fonds.

Energie Coöperatie Noorddijk

Een prachtig voorbeeld van een succesvol energie-initiatief is het ‘’Energie Coöperatie Noorddijk’’. Dit is een initiatief dat bijdraagt aan het verduurzamen van Groningen. Een project waarbij buurtbewoners en omwonenden binnen de postcoderoos kunnen investeren in groene energie; een zonnedak met maar liefst 644 zonnepanelen! Een uitkomst wanneer je huis niet geschikt is voor zonnepanelen. Geen zonnepanelen dus op je eigen dak; gewoon uit de buurt en voor de buurt!

Fonds Nieuwe Doen zoekt jou!

Denk jij net als de initiatiefnemers in Noorddijk in kansen en mogelijkheden en ben jij vastbesloten om te doen? Heb jij een initiatief of project voor de zorg, leefbaarheid of energie maar heb je de financiering nog niet rond? Dan is Fonds Nieuwe Doen op zoek naar jou! Neem direct contact op!

Ok, ik wil meer weten over
het nieuwe doen

Fonds Nieuwe Doen Groningen gebruikt cookies om het bezoek voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.