Naar hoofdinhoud

Hospice Stadskanaal
Stadskanaal

Een hospice is een bijna-thuis huis. Hier kunnen mensen die terminaal ziek zijn (met een levensverwachting van minder dan drie maanden) en die niet thuis kunnen of willen overlijden, verblijven. Een huis, waarin het er bijna net zoals thuis aan toegaat. Een huis, waar je zelf op geheel eigen wijze, een thuis van kunt en mag maken voor de tijd dat je er verblijft.

Iemand die bezig is afscheid te nemen van het leven maakt een heel bijzondere tijd door. Je bent reiziger op een weg die je deels alleen moet gaan, familie en vrienden kunnen een stukje met je oplopen. Mocht het om welke reden dan ook niet meer mogelijk zijn om thuis te blijven, dan is een hospice een bijna-thuis huis.

De medische zorg wordt verleend door professionals: artsen, verpleegkundigen, thuiszorginstanties. De dagelijkse zorgtaken worden door vrijwilligers uitgevoerd.

Een hospice omringt de gast in zijn of haar laatste levensfase met liefdevolle zorg en aandacht, zowel praktisch, emotioneel als spiritueel. Het creëren van kwaliteit van leven draagt er zorg voor dat de gast in alle rust en ruimte, al of niet omringd door familie en vrienden, afscheid van het leven kan nemen. Daarbij staat de unieke eigenheid van die persoon en zijn of haar naasten, ongeacht afkomst, levensovertuiging of geloof centraal.

Een fijne, warme, aangename plek om de laatste dagen van je leven te zijn. Dat is het Tineke Breiderhuis in Stadskanaal. Op een steenworp afstand van het Refajaziekenhuis is deze bijzondere plek te vinden, waar mensen in hun laatste levensfase in huiselijke sfeer samen met hun dierbaren afscheid nemen van het leven.

Wil je meer weten over dit bedrijf en hun samenwerking met Fonds Nieuwe Doen? Schroom niet en neem contact op!

Wie zijn nog meer bezig met het nieuwe doen op het gebied van zorg?

Ok, ik wil meer weten over
het nieuwe doen

Fonds Nieuwe Doen Groningen gebruikt cookies om het bezoek voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.