Naar hoofdinhoud

Gezondheidscentrum Haren

Haren krijgt een van de grootste gezondheidscentra van Groningen in een voormalig gebouw van de Grontmij bij het station. De miljoeneninvestering wordt bijeen gebracht door een huisartsenpraktijk, Apothekersgroep Groningen, projectontwikkelaar BCN en Fonds Het Nieuwe Doen van de provincie Groningen.

Medische centra van huisartsen, apothekers, fysiotherapeuten en andere zorgverleners schieten de laatste jaren overal uit de grond. In het welvarende maar ook flink vergrijzende Haren wordt gewerkt aan een van de grootste ‘gezondheidspleinen’ van de provincie. Met de onthulling van een bouwbord door wethouder Inge Jongman van Groningen werd dat woensdag gevierd.

Vijftig medewerkers

In het gebouw van 2650 vierkante meter komen een grote huisartsenpraktijk met zo’n veertien praktijkruimtes van de huidige praktijk aan de Molenweg in Haren, fysiotherapiepraktijk MCZ, thuiszorg van Buurtzorg, ouderenzorg van ZINN, huisartsenlab Certe en nog een aantal zorgverleners. Er komen ruim vijftig mensen te werken.

,,Het is een project met de omvang van een mini-ziekenhuis’’, vindt Aeijolt Keuning van projectontwikkelaar BCN uit Drachten. Samen met zijn compagnon Mark Wieringa is hij een van de investeerders. BCN begeleidt tal van bouwprojecten in de zorg, waaronder diverse gezondheidscentra. Dit centrum in Haren is een van de grootste in zijn soort.

Ouderengeneeskundige

Het oude Grontmij-pand is al grondig gestript en er komt deels een extra derde verdieping bovenop. Het dak komt vol zonnepanelen te liggen. Het idee is dat de verschillende zorgbedrijven die er in zitten zo veel mogelijk gaan samenwerken. ,,In ieder geval is het handiger dat je snel bij elkaar naar binnen loopt om te overleggen’’, zegt Jantine Knol, een van de huisartsen. Bijzonder is bijvoorbeeld dat ouderenzorginstelling ZINN er ook een specialist ouderengeneeskunde stationeert. Geen overbodige luxe in het sterk vergrijzende Haren met veel thuiswonende ouderen.

De Apothekersgroep Groningen is een van de initiatiefnemers. Dat bedrijf heeft zeven apotheken in het zuiden van de stad Groningen, met onder meer de Apotheek Hanzeplein tegenover het UMCG. In Haren had deze groep al de apotheek Oosterhaar, die verplaatst wordt naar dit nieuwe gebouw. ,,we zijn heel trots en blij met het gebouw en de ligging’’, zegt Ebian Brill. ,,Vlak bij het station, meer dan genoeg parkeerruimte er omheen. En de gemeente heeft ook nog een fietstunnel naar de wijk Oosterhaar onder het station aangelegd zodat het van die kant ook nog goed bereikbaar is.’’

 

via: https://www.dvhn.nl/groningen/Gezondheidscentra-duiken-overal-op-en-Haren-krijgt-een-van-de-grootste-25396431.html

Wie zijn nog meer bezig met het nieuwe doen op het gebied van zorg?

Ok, ik wil meer weten over
het nieuwe doen

Fonds Nieuwe Doen Groningen gebruikt cookies om het bezoek voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.